Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Usvojen prijedlog da studenti na UNSA sa prosjekom većim od 8.0 ne plaćaju školarinu

Na sjednici Skupštine KS danas je usvojen amandman na Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS, a odnosi se na ostvarivanje prava na budžet studentima koji imaju prosjek preko osam.

Zastupnici su danas po hitnom postupku usvojili Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Prihvaćeni su amandmani predsjedavajućeg Skupštine Elvedina Okerića, a jedan od tih upravo se odnosi na studente.

Prvi amandman govori o povećanju broja policajaca kako bi lakše kontrolisali mjere, a drugi obavezuje Vladu KS da samofinansirajuće studente koji su položili sve ispite iz prethodne godine sa prosjekom 8,0 i više, prebaci na budžetsko finansiranje.

Vlada KS je prihvatila i umanjenje svojih prihoda od UNSA u visini iznosa dvije trećine školarina za 2020/2021. godinu, te se obavezala da će studentima koji su uplatili čitav iznos školarine, iznaći način povrata sredstava.

Izvor klix.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više