Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Upriličen prijem za novu grupu pripravnika čije stručno osposobljavanje finansira Općina Kakanj

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević danas je u sali Općinskog vijeća upriličio svečani prijem za sve kandidate koji će u narednih godinu dana, na osnovu javnog poziva Općine Kakanj, obaviti pripravnički rad.

Podsjetimo, na prijedlog načelnika Bajtarevića na nedavno održanoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj usvojeno je novih 35.000 KM u pomenutu svrhu čime je omogućeno da svi kandidati koji su se prijavili i koji ispunjavaju uslove iz javnog poziva budu angažirani.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Općina Kakanj će poslodavcu koji je primio pripravnika ili angažovao lice na stručno osposobljavanje, mjesečno isplaćivati bruto iznos od 500,00 KM, u periodu od najviše 12 mjeseci, a od toga će se pripravniku ili angažovanom licu na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa isplaćivati u neto iznosu mjesečno najmanje 400,00 KM.

Radi se o angažiranju lica sa završenim VII stepenom stručne spreme ili visokog obrazovanja Bolonjskog sistema studiranja sa najmanje 180 ECTS, radi stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

Press Općine Kakanj

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više