Kakanj -24- online

Upozorenje iz općinske inspekcije!

Usljed pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19 na području općine Kakanj, upozoravamo građane, pravna i fizička lica da se pridržavaju naredbi i preporuka KŠFMZ FBiH, a to je u najkraćem:

-Nošenje maske na ustima i nosu u zatvorenom i otvorenom prostoru uz fizičku distancu od 2 m;

-Držanje distance prilikom kontakta (međusobne interakcije ljudi) u svim prilikama;

-Često pranje ruku ili dezinfekcija, te izbjegavanje dodirivanja (rukovanje, diranje očiju i sl);

-Izbjegavanje nepotrebnog okupljanja (do 30 osoba na otvorenom ili zatvorenom prostoru, 1 osoba unutar objekta na svakih 10 m2);

-Redovna dezinfekcija zajedničkih radnih dijelova i uređaja i radnih površina.

Imajući u vidu da dolazi vrijeme kada ugostiteljski objekti počinju sa pružanjem usluga u ljetnim baštama, posebno podsjećamo na obavezu poštivanja preporuka za rad ugostiteljskih objekata (maska kod radnog osoblja, dezinfekcija, razmak stolova i gostiju).

Preporuke su obavezne u skladu sa važećim zaključcima Vlade Federacije BiH.Napominjemo da će nadležna inspekcija vršiti pojačan nadzor nad primjenom preporuka od strane ugostiteljskih objekata, a oni objekti koji su do sada prekršajno kažnjavani biti će i privremeno zatvoreni (1 mjesec ili 6 mjeseci) u zavisnosti od težine prekršaja.

Posebno napominjemo da osobe koje su kontakti oboljelih ne smiju napuštati prijavljeno mjesto niti biti u kontaktu sa drugim licima, a pojačanu kontrolu će vršiti i Policijska stanica Kakanj.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više