Kakanj -24- online

Udruženje “Life Style” najavilo početak snimanja prevoda Kur’ ana na znakovni jezik za gluhe i nagluhe osobe

Poštovani,

Želimo da vas obavijestimo da smo ispred Udruženja Life Style Bosna i Hercegovina počeli da radimo na projektu koji je namijenjen gluhim i nagluhim osobama koji žive i rade širom BiH i dijaspore. Ideja je nastala zbog nerazumijevanja trenutnih političkih struktura koje vode i predstavljaju našu domovinu, a stvaraju veliku prepreku u vjerskoj edukaciji gluhim i nagluhim osobama koje žele da se vjerski edukuju te budu dio Islamske zajednice kako bi i pratili putem medija i drugih načina oglašavanja svih aktivnosti s vjerskog aspekta života.

Naš cilj je vjersko obrazovanje ove populacije koji su sposobni i imaju želju da nauče sve vjerske propise kako bi ih mogli praktikovati. Ovo je generalno prvi projekat u BiH i šire koji do sada nikada niko nije napravio. U prvoj fazi cilj nam je da uz certificiranog tumača – prevodioca video produkcijom snimimo i prevedemo Ilmihal.

Snimljeni su i prvi dijelovi Kur'ana, a planiramo da radimo na prevodu Buharijeve zbirke hadisa , kao i drugih knjiga, priručnika naših i svjetskih istaknutih autora širom svijeta. Napominjemo da će Kur'an biti u početku titlovan – preveden na Bosanski jezik i zajedno s Ilmihalom biti objedinjen u aplikaciju koja će biti dostupna na Google Play.

Ono što sada moramo naglasiti je, da je dogovrena saradnja s Islamskom Zajednicom u BiH i Dijaspori koji su ovaj projekat podržali. Zbog kompleksnog i zahtjevnog posla, te realizacije prve faze projekta, potrebna su nam određena finansijska sredstva uz postojeće koje trenutno imamo, zato Vas pozivamo da shodno svojim mogućnostima izdvojite i donirate novčana sredstva.

Za sve detaljnije informacije možete nas kontaktirati na broj :

Telefon / +387 66 406 046

Zmaja od Bosne 55 71000

Sarajevo Bosna i Hercegovina

NAPOMENA:
Na stranici će biti vidljive sve donacije koje se skupe u toku jednog mjeseca, kao i pravna lica sa kojim budemo ostvarili saradnju.
Sberbank / 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Broj Transakcijskog racuna: 1401081130001287
Tel / 066 406 046
Mail / udlifestyle.2020@gmail.com

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više