Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

U Zapadnohercegovačkom kantonu pomjeren policijski sat

Izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona održana je u utorak, 20. aprila u Širokom Brijegu. Zavod za javno zdravstvo obavijestio je Stožer o poboljšanju epidemiološke situacije i opadanju broja aktivno oboljelih osoba od koronavirusa.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

S obzirom na pozitivan trend posljednih dana, usvojena je mjera o pomjeranju ograničenja kretanja s 21 na 23 sati. U zatvorenim i otvorenim prostorima dozvoljeno je do maksimalno 50 osoba, a za veće organizirane događaje dopuštenje organizatoru (pravnoj osobi) može dati Zavod za javno zdravstvo ŽZH.

“Nove mjere su na snazi od 21. do 28. aprila, a prije isteka ovih mjera biti će ponovno razmatrana epidemiološka situacija i mjere će se eventualno korigirati. Podsjećamo, nošenje maski u zatvorenim prostorima je obavezno”, priopćeno je iz Stožera Civilne zaštite Zapadnohercegovačke kantona.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više