Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

U Hausovićima psi lutalice zaklali tri ovce

Foto: RadioKakanj

U noći s petka na subotu oko 03:30 h u selu Hausovići, psi lutalice su provalili u štalu s ovcama vlasništvo T.E.

Psi su uspjeli tri ovce usmrtiti, dvije su sa težim povredama od ujeda, opasnim po život a sedam ih je pobjeglo.

Porodica Tursum traga od jutros za njima u nadi da su bar one još uvijek žive.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

“Psi su provalili vrata od štale, polomili ih, izgrizli i ušli u štalu . Ovce su pobjegle napolje gdje je ograđen pašnjak. Od silnih napada ovce su razvalile svu ogradu, dvije su uhfatili odmah ispod kuće, odnosno moje spavaće sobe, tako da me to probudilo. Odmah sam istrčao, ja i supruga zatim, sa donjeg sprata, otac i majka. Spašavali smo koliko se moglo spasiti, ali na žalost ne toliko uspješno” – kaže, vidno uznemireni vlasnik ovaca E. Tursum.

Na njegov poziv jutros je bio veterinar kao i službenici PS Kakanj, koji su sačinili zapisnik.

E. Tursum kaže da je njegovo stado brojalo 20 ovaca i 2 janjadi, te da je ovim napadom pasa lutalica pričinjena značajna šteta. U ponedjeljak će kada dobije zvaničan zapisnik iz PS obratiti se i nadležnim općinskim službama uz nadu da će mu pomoći, nadoknaditi štetu i da će nešto poduzeti kako bi se riješio ovaj problem pasa lutalica, koji su ovaj put napali stado ovaca a sljedeće ko zna šta i koga!

Izvor: RadioKakanj

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više