Kakanj -24- online

U akciji “Trokadero” oduzete cigarete vrijedne više od pola miliona KM

U okviru operativne akcije kodnog naziva “Trokadero”, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka izvršili su pretres na šest lokacija, te pronašli i oduzeli 192.500 paklica cigareta bez akcizne markice, čija tržišna vrijednost premašuje pola miliona KM.

Policija je pretresla objekte koje koriste osumnjičena lica S.K. i S.S. iz Banjaluke i R.G. iz Glamoča na području Grada Banjaluka, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Nedozvoljena trgovina i promet akciznih proizvoda”.

Tom prilikom je pronađeno je i oduzeto ukupno 192.500 paklica cigareta bez akcizne markice, teretno vozilo marke “VW Crafter”, veća količina novca za koji postoje osnovi sumnje da potiče iz krivičnog djela, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, saopšteno je iz MUP-a RS.

Podsjećamo, u jučerašnjim aktivnostima javnost je obavještena o oduzimanju 160.000 paklica cigareta bez akcizne markice, dok je po završetku aktivnosti pronađeno i oduzeto još 32.500 paklica cigareta bez akcizne markice.

Akcija je sprovodena pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH.

izvor: BHRT

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više