Kakanj -24- online

Tragedija: Preminula četiri člana iste porodice u Gornjem Vakufu

Nakon smrti četiri člana iste porodice, u samo četiri mjeseca, zatraženo je da se na području opštine Gornji Vakuf – Uskoplje proglasi dan žalosti. Inicijativu je najavila Platforma za informisanje, razvoj i edukaciju iz ovog grada.

Kako javlja portal Vrbas-info, dugogodišnji direktor Mješovite srednje škole Gornji Vakuf Šehić (64) preminuo je 26. novembra. 2020. godine.

Samo nekoliko mjeseci kasnije, tačnije 6. februara, umrla je i njegova kćerka Amra Gafić u 34. godini života. Iza sebe je ostavila kćerku Amilu, supruga Aida i i braću Ermina i Irfana.

Amrina nana i majka Vahida Šehića, Fata Šehić 7. marta umrla je u 85. godini.

Danas je preminula i Enisa Šehić, žena Vahida Šehića i majka Amre Gafić, a dženaza namaz i ukop će se obaviti sutra na lokalnom mezarju Rakovice.

Kako je navedeno, ovakva tragedija ne pamti se u gradu u centralnoj Bosni i zbog toga je od načelnika Seada Čauševića zatraženo, ako ne postoji “nikakva zakonska i slična prepreka”, da se u Gornjem Vakufu – Uskoplju proglasi dan žalosti.

Izvor N1

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više