Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Sutra hitna sjednica Skupštine u Sarajevu od koje će zavisiti nove mjere

Večeras je u Sarajevu održana sjednica Kolegija Vlade KS, a razmatrana je epidemiološka situaciju i restriktivne mjere koje se donose s ciljem suzbijanja širenja kao i pomoć privrednicima.

Sjednica je održana uoči završetka djelimičnog lockdowna koji je na snazi od petka navečer do ponedjeljka ujutru, a pogodio je najviše privredne subjekte tačnije ugostiteljske objekte, prodavnice neesencijalne robe i tržne centre koji je zabranjen rad.

Na sjednici nije donesen nikakav epohalan zaključak što se tiče građana, što znači da večeras nije odlučeno o produživanju lockdowna.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Na Kolegiju je donesena odluka da već sutra bude održana hitna sjednica Skupštine KS o epidemiji.

Kako saznajemo, daljnje mjere će se donositi na osnovu zaključaka Skupštine i ponovo će se uputiti poziv Vladi Federacije BiH da djeluje proaktivno i donese “Korona 2” zakon, pa tek onda uvede lockdown.

Ukoliko federalni nivo ne odgovori pozitivno na zahtjev Kantona Sarajevo, Vlada KS će poduzeti sve mjere kako bi u slučaju novih restrikcija ili eventualnog zatvaranja svi privrednici bili finansijski namireni tokom zabrane rada.

Sutra će biti održana i sjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Izvor klix.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više