Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Sladić: Vrhunac zime je prošao, šta slijedi…

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 9 do 16 °C. U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko -3, dnevna oko 13 °C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Već treći dan zaredom upaljeni su meteoalarmi zbog vremenskih prilika koje su prikladnije zimskim danima. I danas je na snazi upozorenje za većinu zemlje zbog niskih temperatura i minusa, no ako je suditi prema prognozama, čini se da je prošao vrhunac hladnoće.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Hladna fronta koja se premještala od sjevera Evrope prema centralnim područjima, zahvatila je jugoistočna područja evropskog kontineta, uključujući i Balkansko poluostrvo gdje je došlo do prodora veoma hladne zračne mase porijeklom sa Arktika, zbog čega su se temperature zraka značajnije spustile u Bosni i Hercegovini – kazao je Feni meteorolog Nedim Sladić.

Prema njegovim riječima, ta promjena je bila praćena i velikom količinom vlažnog zraka koja je pristizala sa Jadrana, pa su u većem dijelu naše zemlje zabilježene i padavine.

Sladić je istakao da se vremenske prilike smiruju, te da će danas biti pretežno sunčano uz postepen porast temperature zraka koji će biti uvod u dosta topliji vikend sa temperaturama zraka i iznad 15 stepeni Celzijusa u većem dijelu BiH.

Izvor 072info

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više