Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Sladić o prognozi za vikend

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme preovladava u većem dijelu zemlje. Kada je riječ o padavinama, kazao je:

Može ih biti prema kraju dana ili u večernjim satima“.

Na područje BiH dolaze oblaci, zbog nakupljanja oblačnosti može doći do kratko pljuska i kiše.

Preovladavat će sunce koje će pokušati probiti umjerenu oblačnost i temperature zraka će biti više u odnosu na prosjeke.

“One su danas u rasponu od 23 do 29 stepeni lokalno, na sjeveroistoku moguće do 30 stepeni”, pojasnio je meteorolog za N1.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Od ponedjeljka će vjetar promijeniti pravac, kazao je.

U ponedjeljak će vjetar okrenuti na sjeverni smjer pa će se temperatura spustiti za 5 do 7 stepeni, ali će jutra biti svježija i ugodnija. Temperature zraka oko 20 stepeni, 25 u Hercegovini.

Cijelu sedmicu će obilježiti uglavnom sunčano kroz umjerenu oblačnost. Oko sredine sedmice jača jugo koji će povisiti temperature zraka. Već idućeg vikenda bi se temperature zraka mogle približiti brojci od 30 stepeni“.

Da li se već može kupati na moru?

Temperatura mora je sada 15 do 16 stepeni, oni najhrabriji bi se i mogli okupati. More bi trebalo biti 18 stepeni i više da bi došlo do nekog donjeg limita predviđenog za kupanje“, kazao je Sladić za N1.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više