Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Sladić: Nemojte se iznenaditi ako nas na ljeto poklope afričke vručine

Ako istaknemo podatak da smo prošle godine u ovo doba vodili bitku sa požarima diljem Bosne i Hercegovine, visokim temperaturama i sušom, šta nam, naspram ovog gore navedenog, toliko smeta malo svježijeg vremena? Istina, temperature su ispod uobičajenih, ali manje je štete. Jasno je da je dugo vremena promjenjivo i nestabilno, i da nam sunca itekako treba, no prije ili kasnije priroda sve to izbalansira. Zato nemojte se iznenaditi ukoliko se sve najednom preokrene pa nas na ljeto poklope višednevne vrućine i izraženi afrički utjecaji.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

A dok ljepše vrijeme ne dođe, i dalje naoružajte se kišobranom.
U toku predstojeće noći i dalje se prognoziraju padavine u većem dijelu zemlje. U nižim područjima prognozira se većinom kiša i susnježica, a u područjima iznad 600 metara nadmorske visine snijeg. Za razliku od prošlog utorka kada je veći dio Bosne i Hercegovine osvanuo pod debljim snježnim pokrivačem, ovog puta to neće biti slučaj. Zbog kruženja vlažnog zraka, padavine će se nastaviti i tokom sutrašnjeg dana, no glavninom na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, dok u ostatku zemlje one su slabe, povremene i mjestimične. U niskoj Hercegovini se prijepodne prognozira prestanak padavina, a tokom dana umjerena bura rastjeruje oblake pa se očekuju intervali djelomične vedrine.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više