Kakanj -24- online

Sinoć u Kaknju nastradao planinar, ali je zahvaljujući brzoj reakciji GSS-a spašen

Planinarenje je jedan od najopasnijih sportova, a posebno je opasan zimi u nočnim satima.

Kakanjska gorska služba spašavanja sinoć je imala intervenciju u kojoj je spasila planinara Č.H. (35), a koji je se našao na nepristupačnom terenu u večernjim satima.

Brzom i profesionalnom intervencijom GSS-a unesrećeni je spašen, a o ovom događaju javnost je obavještena preko facebook stranice GSS Kakanj.

U objavi su napisali:

Jučer, 12.01.2022. godine u 17:40 upućen je poziv prema Klubu spasilaca GSS Kakanj. Prilikom prikupljanja informacija saznaje se da se radi o povrijeđenom planinaru Č.H. (35) na lokalitetu Bobovca. Prema ustaljenom protokolu tim spasilaca, pripravnika i članova je u 18:20 izašao na teren. U akciji je bilo angažovano 8 članova.

U 19:15 povrijeđeni planinar je pronađen, a nakon brzog pregleda ustanovljene su povrede, te je unesrećeni pripremljen za transport po nepristupačnom terenu. Transport je trajao sat i po, a pri dolasku na prostupačan teren unesrećeni je predat Timu hitne medicinske službe za dalji postupak. Akcija je završena u 21:00. Stoji u objavi

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više