Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Selvedin Šatorović osuđen na tri mjeseca zatvora

Kako saznaje “avaz” Sud je Šatorovića obavezao na naknadu troškova krivičnog postupka te izrekao mjeru oduzimanja imovinske koristi, koja mu je pribavljena izvršenjem predmetnog krivičnog djela, u iznosu od 1.859,16 KM koju je dužan platiti NK Čelik

Selvedin Šatorović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, nepravosnažnom presudom Općinskog suda u Zenici osuđen je na tri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Osim toga, sud je Šatorovića obavezao na naknadu troškova krivičnog postupka te izrekao mjeru oduzimanja imovinske koristi, koja mu je pribavljena izvršenjem predmetnog krivičnog djela, u iznosu od 1.859,16 KM koju je dužan platiti NK Čelik u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude.

Inače, Šatorović se optužnicom teretio da je kao mandatar predsjednika prelaznog Upravnog i Nadzornog odbora NK „Čelik“ i istovremeno kao mandatar predsjednika kluba, bez knjigovodstvene provjere stvarnih finansijskih obaveza kluba, stvorio obavezu NK „Čelik“ Zenica da se isplati veći novčani iznos prema jednom nogometašu od stvarnog iznosa dugovanja.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više