Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Pripadnik Oružanih snaga BiH disciplinski kažnjen jer je vrijeđao novinara

Pripadnik Oružanih snaga BiH koji je putem Facebooka vrijeđao novinara jednog bh. portala disciplinski je kažnjen, saopćeno je iz Ministarstva odbrane i OS BiH.

Kako se navodi, zbog nedoličnog ponašanja pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Vahida Hote, koji je zloupotrebom društvene mreže Facebook vrijeđao novinara portala Prometej Eldina Hadžovića, Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH je nanesena šteta po ugled.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

“Nakon poduzetih mjera na utvrđivanju relevantnih činjenica, ustanovljeno je da je imenovani počinio težu povredu vojne discipline te mu je u skladu sa važećim podzakonskim aktima izrečena disciplinska kazna ‘Zaustavljanje i napredovanje u službi i unapređenju u trajanju od jedne godine'”, stoji u objavi.

U vezi sa tim, MO i OS BiH još jedanput izražavaju žaljenje zbog ovog čina i upućuju riječi izvinjenja. MO i OS BiH insistiraju na poštivanju Etičkog kodeksa ponašanja svih pripadnika i svaku povredu će strogo sankcionirati.

Izvor klix.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više