Kakanj -24- online

Prijedorski logoraši podnijeli prijavu protiv TV voditelja Milomira Marića

Prijedorski logoraši su podnijeli prijavu protiv TV kuće Happy iz Srbije, voditelja Milomira Marića i reditelja Predraga Antonijevića zbog izjava o logorašima i logorima u Prijedoru.

Prijava je upućena Regulatornom tijelu za elektronske medije Srbije, a podnosioci prijave su bivši logoraši Satko Mujagić, Fikret Alić i Udruženje logoraša Kozarac.

U prijavi se navodi da izjave voditelja i reditelja krše Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije s obzirom na to da je laganje na televiziji zabranjeno, kao i krše Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

Od Happy TV-a se traži da dostavi sporni snimak emisije te da Regulatorno tijelo za elektronske medije provede postupak izricanja mjera protiv ove kuće zbog teške povrede obaveza u sadržaju izrečenom u toj emisiji.

Marić je prije dvije sedmice ugostio reditelja filma “Dara iz Jasenovca”, a zajedno su konstatovali kako logori kod Prijedora nisu bili koncentracioni, nego sabirni centri otvorenog tipa u kojim je nesrpsko stanovištvo tražilo utočište. Zatim je reditelj Antonijević kazao za predsjednika Udruženja logoraša Fikreta Alića sa čuvene fotografije “čovjek iza žice” da je bio mršav jer je bolovao od tuberkuloze.

“Ali to je bilo otvoreno. Oni su mogli izaći iz tog logora kad god su htjeli. To je bio sabirni logor da se sklone, da ih neko ne ubije. I oni su njega poslije nahranili. Odveli su onog mršavog i prikazivali su ga po cirkusu u Evropi. To je njihova propaganda“, rekao je Marić nakon izjave reditelja.

Izvor klix.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više