Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs

Pravoslavni vjernici širom svijeta danas će obilježiti najveći praznik Vaskrs po julijanskom kalendaru. Praznik koji simbolizuje pobjedu života nad smrću.

Na današnji dan se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.

Inače, već drugu godinu zaredom pravoslavni vjernici u BiH Vaskrs će proslaviti u posebnim okolnostima s obzirom na pandemiju koronavirusa.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Isus Hristos je svojim vaskrsenjem iz mrtvih pobijedio smrt i svim ljudima na Zemlji darovao vječni život. Činom stradanja na krstu, kada bezgrešni Hristos prima na sebe grijehe cijelog ljudskog roda, a potom i činom vaskrsenja, kada pobjeđuje smrt daje nadu vjernicima.

Vaskrs je praznik pobjede života nad smrću, dobra nad zlom. Slavi se tri dana, tokom kojih se pravoslavci pozdravljaju sa Hristos vaskrse, uz otpozdrav, Vaistinu vaskrse.

Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista, kako se taj praznik označava u kalendaru SPC, najstariji je hrišćanski praznik i praznuje se još od prvih vremena hrišćanstva.

Izvor 072info

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više