Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Posljednji ispraćaj legendarnog generala Jovana Divjaka, sahranjen uz pjesmu “Sarajevo ljubavi moja”

Generalov unuk Gregor je pročitao pismo koje je njegov djed napisao kada je saznao da je bolestan.

Nakon emotivne komemoracije u Narodnom pozorištu mnoštvo građana uputilo se na gradsko groblju Bare gdje prisustvuju sahrani legendarnog generala Armije RBiH i velikog humanitarca Jovana Divjaka. Dok tužna povorka kretala ka grobnom mjestu svirala je pjesma Kemala Montena “Sarajevo ljubavi moja”, a slavni general je sahranjen uz taktove pjesme “Bela ćao”.

Njegova smrt duboko je potresla građane BiH i sve istinske patriote jer je Divjak bio simbol opstanka naše domovine tokom agresije.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

On je preminuo u četvrtak u Sarajevu. Komemoraciji su prisustvovale brojne poznate ličnosti.

Među prvima koji su došli je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko. Potom su došli i bh. reditelj Danis Tanović, doktor Dragan Stevanović,članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, ministar odbrane Sifet Podžic, glumac Mirvad Kurić, rektor UNSA-e Rifat Škrijelj.

Generalov unuk Gregor je pročitao pismo koje je njegov djed napisao kada je saznao da je bolestan. To pismo je bilo svojevrsni oproštaj od porodice, prijatelja, saboraca, Sarajeva i BiH koju je neizmjerno volio i što je mnogo puta iskreno i dokazao.

Izvor avaz.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više