Kakanj -24- online

Pezić poručio mladima da ne padaju na provokacije iz manjeg bh. entiteta

Elvedin Pezić jedan je od najpopularnijih vjerskih predavača u Bosni i Hercegovini.

Pezić se kroz svoja predavanja, obračanja i pisanja javnosti, često dotiće aktuelnih tema i modernog života, s toga nije čudno da je najveći broj njegovih pratioca upravo mlađa populacija.

Zadnjih nekoliko mjeseci, politički lideri u Bosni i Hercegovini svojim ponašanjem i izjavama ozbiljno ugrožavaju mir i stabilnost, kako u državi, tako i u regionu s posebnim akcentom na lidere Republike Srpske.

Povodom toga Pezić se oglasio na Facebooku i poručio omladini da je to samo pokušaj provokacije i da ne treba da padnu na provokacije.

Draga omladino, ovih dana svjedoci smo veoma teških izjava od strane pojedinih političara manjeg BiH entiteta. S druge strane, zabilježeno je više provokacija i vrijeđanja muslimana kako u Bosni tako i u regionu. Očito je da se traži incident, i reakcija nekog od strane muslimana, pa da se time opravda sve što čine i rade.

Stoga budite pametni, mudri i pronicljivi. Ne dozvolite da vas neko isprovocira, pa da reagirati nepromišljeno i izhitreno, pa da vaša reakcija bude korištena u svrhe pravdanja vandalizma i rušenja države.” – stoji u Pezićevoj objavi

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više