Kakanj -24- online

Općina reagovala na prozivke o “obrisanoj” horizontalnoj signalizaciji

Nakon što su pojedini mediji pisali o tome kako se horizontalna signalizacija “obrisala” nakon samo par dana, a u koju je uloženo cca 17 hiljada KM, izazvana je neugodna reakcija građana prema Općini i nadležnim za ovakvu vrstu radova.

Općina Kakanj je demantovala “brisanje” horizontalne signalizacije na gradskim saobraćajnicama, dokazavši da se radi o neprovjerenim informacijama, jer dijelovi saobraćajnica koji su fotografisani i na kojima se signalizacija slabo vidi uopšte nisu završeni radovi zbog loših vremenskih uslova.

Objavu Općine prenosimo u cjelosti:

VAŽNO POJAŠNJENJE: Nije se moglo za 5 dana izbrisati nešto što ove godine još nije farbano, novo farbanje je privremeno spriječila kišaU cilju istinitog informisanja javnosti želimo pojasniti da na saobraćajnici koju vidimo na fotografiji iz naslovnice ove godine nije ni bilo novog farbanja. Dakle, stvoren je krivi dojam da se izbrisalo ono što je tek ofarbano. Farbanje u Ulici Alije Izetbegovića, uključujući i lokaciju koju vidimo na fotografiji, će biti realizirano čim to dozvole vremenske prilike. Nakon završetka svih radova bit će moguće analizirati učinak radova i naravno po potrebi tražiti popravke i slično. U tom smislu svaka sugestija građana će biti analizirana. U vezi cijene radova, svi zainteresirani mogu na tržištu provjeriti cijene ove vrste radova. Izvođači radova se biraju tenderskom procedurom.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više