Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Odsjek za inspekcije Općine Kakanj uputio apel – molbu građanima

Poštovani građani!Obzirom da se situacija sa COVID-19 virusom usložnjava, svaki dan je sve više i više naših sugrađana pozitivno na ovaj opaki virus, molimo Vas (građane) i privredne subjekte da se radi svoje zaštite i zaštite vama najbližih pridržavate mjera nadležnih organa.Ovom prilikom apelujemo na građane da se u svakoj prilici pridržavaju propisane distance, da nose masku na ustima i nosu, da peru, odnosno dezinfikuju ruke i ne diraju rukama oči i nos.

Zahvaljujemo se velikoj većini građana i poslovnih subjekata koji se konstantno pridržavaju svih mjera, te svojim ponašanjem preventivno utječu na druge, a svakako doprinose i završetku pandemije.Apelujemo na privredne subjekte da prilagode svoje poslovanje i rad uslovima određenim u smjernicama nadležnih organa (maska, distanca između ljudi i stvari, dezinfekcija i broj osoba u objektima i dr.).Posebno apelujemo i molimo mlađu populaciju da izbjegava okupljanja, gužve i grljenja jer se u posljednje vrijeme dešava da je sve veći broj mlađe populacije sa teškim zdravstvenim problemima.
Sve naredbe nadležnih organa (viših nivoa) usmjerene su na to da nadležne inspekcije i policija primjenjuju represivne mjere (zatvaranje objekata i krivično gonjenje), ali smatramo da isto neće biti potrebno ukoliko se svi budemo  ponašali samosvjesno prema sebi i drugima, te budemo poštovali naloženi minimum mjera.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy


Takođe molimo sve građane koji nisu u stanju velike i prijeke potrebe da ne dolaze u zgradu Općine Kakanj, niti u javna preduzeća niti u javne ustanove, i druga mjesta i objekte radi izbjegavanja često bespotrebnih gužvi i radi očuvanja funkcionalnosti sistema koji je na usluzi građanima, te radi sprečavanja širenja virusa. Svaka usluga koja se može pružiti od strane Općine Kakanj, javnih preduzeća ili javnih ustanova pute elektronske komunikacije, telefona i sl. biti će pružena kao i da građanin lično dođe u te prostorije.Molimo građane koji se ne osjećaju dobro ili imaju bilo kakve sumnje u pogledu svoga zdravstvenog stanja ili se prijavljuju kao kontakti oboljelih da ne stupaju u kontakt sa drugima i da telefonskim putem komuniciraju sa JU Dom zdravlja Kakanj radi daljeg davanja uputstva. Poštovani građani odgovornim i savjesnim ponašanjem možemo izbjeći svaki oblik zatvaranja, kažnjavanja,  ograničavanja, te da nastupajuće proljeće i ljeto dočekamo kao Corona free.

 S poštovanjem!

Odsjek za inspekcije Općine Kakanj

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više