Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Održana promocija knjige “STOLJETNO TRAJANJE KAKANJSKOG RUDARA”

Nakon više od 20 godina rada, s više od 58 saradnika, predstavljena je knjiga o fudbalskom klubu Rudar, pod naslovom “STOLJETNO TRAJANJE KAKANJSKOG RUDARA.”

U monografiji Rudara na preko 700 stranica, autor Adib Zekić uz pomoć kakanjskog sportskog novinara Mate Komše nije propustio ni jedno ime koje se provuklo kroz vladajuće strukture kluba, kao ni jednog igrača koji je zaigrao u dresu Športskog Radničkog Kluba Rudar tj. današnjem Fudbalskog kluba.

Bloudek, Šimunac, Spasojević, Nestorović, Hasagić, Zahirović, Husić su samo neka od imena koja se direktno vežu za kakanjski fudbalski klub, a koje je spomenuo dir. JU KSC Kakanj Mirza Mušija, citiravši također velike sportske ličnosti “da je Rudar kojom srećom bogatiji klub, takmičio bi se s najboljim na svijetu.”

Na promociji je upriličena podjela primjeraka najzaslužnijim imenima iz redova FK Rudar kao što su, Pepica Majer Šavija, Zlatko Tvrtković, Anton Škica Lukić, Kemal Brodlija, Mensur Bureković, Besim Gafurović, Dragan Ljubojević, Ejub Spahić.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Manifestaciju promocije knjige “STOLJETNO TRAJANJE KAKANJSKOG RUDARA” otvorio je načelnik općine Mirnes Bajtarević.

Promociji je putem video linka prisustvovao i poseban gost iz Subotice, Nebojša Jakovljević, 33-godišnji mladić koji je jedan od najvećih poznavalaca historije fudbala na balkanu, čiju knjigu je kupio čovjek iz Visokog, a zatim su knjigu kupili Adib Zekić i Mato Komšo, gdje se stvorio kontakt i saradnja između Kaknja i Subotice u potrazi za informacijama o tome ko je prvi donio loptu u Kakanj ili gdje se odigrala prva utakmica.

Večer promocije uljepšao je i dodatno obogatio najpopularniji pjevač narodne muzike Halid Bešlić.

Da Rudar ima tradiciju govori i činjenica da je velika sala Doma kulture u Kaknju bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a pun pogodak je bila navijača himna “Hajmo rudar” u originalnoj izvedbi grupe “Auto stop” koji su i autori pjesme.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više