Kakanj -24- online

Održana promocija knjige “Deseta vrata pakla” autora Rezaka Hukanovića

Večeras je u parku Gradske biblioteke, s početkom u 20:00 sati, održana promocija knjige “Deseta vrata pakla” autora Rezaka Hukanovića.

Promociju knjige koja govori o strahotama koje su doživjeli logoraši, su održali: Autor Rezak Hukanović i bh. Akademik Abdulah Sidran.

Svi vrlo dobro poznaju termin “Logor”, ali samo oni koji su prošli te strahote znaju užasnu stvarnost koju ta riječ nosi sa sobom. To su strašne stvari o kojima ne želimo slušati, a ipak pomno slušamo, ne želimo gledati, a ipak pomno gledamo, ne želimo čitati, ali bez pauze čitamo, jer znamo da je istina.

Dio te istine u knjizi “DESETA VRATA PAKLA” opisao je čovjek, koji je na svojoj koži doživio sve strahote logora, bh. književnik Rezak Hukanović.

Prijedorski logori su najpoznatiji u našoj državi posebno Keraterm i Omarska gdje su Bošnjaci i drugi stanovnici nesrpske nacionalnosti prošli strahote kakve normalan ljudski mozak ne može ni zamisliti, a koje je Rezak Hukanović pokušao da opiše u svojoj knjizi.

Na pitanje, da li je sve opisao u knjizi, Rezak je odgovorio: “Nisam, ne bi se moglo sve to staviti u takvu formu, ne bi to u knjigu moglo stat.”

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više