Kakanj -24- online

Odbojkaši BiH osvojili bronzanu medalju u Tokiju

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Naši odbojkaši pobijedili su selekciju Brazila rezultatom 3:1 (23:25; 25:19; 25:18; 25:11).

Naši momci su imali šest nastupa na Paraolimpijskim igrama i na svih šest su osvojili medalje. Ovim se pored naše reprezentacije može pohvaliti jedino Iran.

“Ovo je 24 uzastopna medalja za našu reprezentaciju na velikim takmičenjima! Raduj se Bosno i Hercegovino, obećali su medalju i vraćaju se sa medaljom”, naveli su na Facebook stranici Reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Tokiju činili su: kapiten Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Adnan Kešmer, Asim Medić, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić, Safet Alibašić i Mirzet Duran.

Inače, reprezentativac Dževad Hamzić danas je proslavio i rođendan te ujedno dobio i najljepši poklon – medalju. Sretno!

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više