Kakanj -24- online

Od ponedjljeka 15.03.2021. online nastava

Vlada Zeničko-dobojskog kantona prihvatila je te i usvojila na svom dašnjem zasjedanju prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK da se od ponedjeljka, 15. marta, nastavni proces u tom kantonu privremeno ponovno odvija online – potvrdio je u izjavi za Fenu resorni ministar obrazovanja Spahija Kozlić.

-Prihvaćeno je da se online nastava u osnovnim i srednjim školama privremeno, do 24. marta, realizira uz pomoć informatičkih sredstava i platformi, a od 25. do 31. marta u našem kantonu svakako je po nastavnom planu i programu proljetni raspust.

Računamo da će se do početka aprila popraviti epidemiološka situacija te da će se u našim školama smanjiti broj zaraženih učenika i nastavnika, kao i drugog osoblja, te i broj onih koji su u izolaciji – ističe ministar Kozlić.

On najavljuje kako će pratiti razvoj situacije te, prema tome, kreirati naredne poteze. Univerzitet Zenica, napominje Kozlić, koji ima zaraženih i šest članova Senata, još jučer je donio odluku da u narednih 15 dana, također, prelazi na online nastavu.

Izvor 072 info

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više