Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Novoizgrađena dvorana u Kaknju dobija ime “Sportska dvorana Anes Begić”

Otkrivanje ploče sa natpisom “Sportska dvorana Anes Begić” koja će biti postavljena na ulazu u dvoranu biti će upriličeno u ponedjeljak 1. marta 2021.godine na Dan nezavisnosti BiH, u 11.30 sati.

Općinsko vijeće Kakanj usvojilo je prijedlog načelnika Mirnesa Bajtarevića tako da novoizgrađena dvorana B Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj nosi ime “Sportska dvorana Anes Begić”.

Na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine biti će odigran i memorijalni košarkaški turnir u znak sjećanja na Anesa Begića.

Pokrovitelj turnira je Općina Kakanj, a nosilac aktivnosti na organizaciji je Košarkaški klub “Kakanj” uz podršku Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Nastupit će ekipe OKK “Sloboda” Tuzla, KK “Igman Burch” Sarajevo, KK “Abeceda” Zenica i KK “Kakanj”.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy


”Kakanj će se vječno sjećati tebe, tvoje mladosti, tvoje želje za životom, tvoje neustrašivosti i hrabrosti. Utihnuo je tvoj glas, ali ćemo tvoj glas čuti u onom neponovljivom zvuku kada se zatrese košarkaška tabla u dvorani koju smo nazvali tvojim imenom. Nema više tvoga lika među nama, ali ćemo te vidjeti u svakoj košarkaškoj lopti koja poleti ka obruču. Nema više tebe, ali ćeš živjeti u svakom novom dječaku koji neustrašivo juri da postigne koš. I kad jednog dana nama svima semafor odsvira kraj, doći će opet novi dječaci da se bore za loptu pod obručem. I oni će znati za tebe, mi ćemo im pričati. I oni će biti kao ti, hrabri, neustrašivi, poletni, pravi mali košarkaški virtuozi”

Načelnik općine Kakanj, Mirnes Bajtarević

Izvor JU "KSC" Kakanj

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više