Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Novih 700.000 KM za kakanjske škole

Novi veliki zamah u pogledu ulaganja u kakanjske školske objekte: Novih 700.000 KM za kakanjske škole, objavljeni javni pozivi za izbor izvođača radova na rekonstrukciji 20 školskih objekata u ZDK u okviru projekta Energetska efikasnost u BiH

Nakon što su proteklih godina u svrhu rekonstrukcije kakanjskih školskih objekata uložena značajna sredstva, u 2021. godini se očekuje novi veliki zamah. Kroz projekat “Energetska efikasnost u školama”, u svrhu utopljavanja Mješovite srednje škole Kakanj bit će izdvojeno 484.636 KM.

Nakon što je na objektu Gimnazije “Muhsin Rizvić” izvršena zamjena vanjske stolarije, ugradnja termofasade i zamjena oluka, novih 100.000 KM je planirano za zamjenu krovnog pokrova.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

U svrhu rekonstrukcije objekta OŠ “Rešad Kadić” Brnjic planirano je izdvajanje u iznosu od 152.530 KM.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja objavilo je javne pozive za izbor izvođača radova na rekonstrukciji 20 školskih objekata u Zeničko-dobojskom kantonu u okviru projekta Energetska efikasnost u BiH.

Projekt implementiraju Jedinica za implementaciju projekata (PUI) Federalnog ministarstva za prostornog uređenja i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.- Profesori, učenici i studenti imat će znatno bolje uslove za odvijanje nastavnog procesa, a sredstva od ušteda ulagat ćemo u dalji razvoj visokog školstva, rekao je premijer Bašić.

U toku su i pripremne aktivnosti koje će rezultati ulaganjima u još nekoliko kakanjskih školskih objekata. Uskoro više informacija o tome.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više