Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Ne mogu više živjeti sa njom! Otrovat ću je

Otrov u našim mislima!

U drevnoj Kini djevojka se udala i živjela je u kući svog supruga i služila njemu i njegovoj majci. Dogodilo se da jedna djevojka nakon vjenčanja nije mogla podnijeti stalne kritike svekrve.

Odlučila se rešiti je se. Devojčica je otišla kod travara koji je bio prijatelj njezina oca. Rekla mu je: – Ne mogu više živjeti sa njom! Ona me izluđuje. Možete li mi pomoći? Dobro ću platiti.

– Što mogu učiniti za tebe? Pitao je travar.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

»Želim da mi prodaš otrov. Otrovat ću je i rešit ću se svih nevolja – odgovorila je. Nakon dugog razmatranja, travar je rekao: – Dobro, pomoći ću ti. Ali morate razumjeti dvije stvari. Prvo, ne možete je odmah otrovati, jer će ljudi pogoditi što se dogodilo. Dat ću vam bilje koje će je postupno ubijati, a niko neće pomisliti da je otrovana. Drugo, da biste konačno izbjegli svaku sumnju, morate ukrotiti svoj bijes,tako sto cete ubuduce naučiti poštovati je, voljeti, slušati i biti strpljivi… Tada niko neće sumnjati u vas kad ona umre.

Djevojčica je pristala na sve, uzela je bilje i počela ga dodavati u hranu svekrvi. Uz to je naučila kontrollisati se, slušati svekrvu i poštovati ​​je. Kad je vidjela kako se promijenio odnos njezine snahe prema njoj, zaljubila se u djevojku svim srcem. Svima je rekla da je njezina snaha najbolja, ona o kojoj se može samo sanjati.

Šest mjeseci kasnije, veza između njih postala je bliska, poput majke i kćerke… A onda je jednog dana djevojka došla do travara i pomolila se: “Zaboga, molim te, spasi moju svekrvu od otrova koji sam joj davala. Ne želim je ubiti. Postala je najbolja svekrva, ja je sada volim.

Travar se nasmiješio i odgovorio: “Ne brini, nisam ti dao otrov. Ovo što sam ti dao je samo začin. – Otrov vam je bio samo u glavi, a vi ste ga se sami riješili!

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više