Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Narandžasti meteoalarm se “širi” po BiH: u petak promjena…

Danas se u Bosni i Hercegovini  očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnosti. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a najviša dnevna temperatura od 29 do 35, na jugu do 39 stepeni.

Za danas je u našoj zemlji izdato narandžasto upozorenje za područje Trebinja i Mostara zbog najavljene maksimalne dnevne temperature više od 35 stepeni Celzijusovih. Za ostala područja u BiH na je snazi žuto upozorenje, a u Mostaru se danas očekuje i do 38 stepeni Celzijusovih.

Žuti alarm upaljen je za područje Banje Luke, Prijedora, Sarajeva, Livna, Višegrada, Bihaća, Mostara, Foče i Tuzle gdje će maksimalna temperatura biti od 32 do 35 stepeni Celzijusovih.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno, odnosno da su moguće šteta i ljudske žrtve. Žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike.

Slično vrijeme zadržat će se do petka, a od petka (16.07.) do utorka (20.07.) promjenu vremena uslovit će frontalni poremećaj koji će sa sobom donijeti kišu na momente i izraženije pljuskove kao i osjetnu svježinu.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 18 do 24 u Bosni, na jugu zemlje do 26°C. Najviše dnevne temperature između 30 i 36, u Hercegovini do 39 stepeni. Od četvrtka jutarnje temperature u Bosni između 14 i 19, a u Hercegovini do 22°C. Maksimalne temperature između 19 i 24 u Bosni, u Hercegovini do 30 stepeni.

Od srijede (21.07.) pa do kraja prognoznog perioda prema dostupnim prognostičkim materijalima očekuje se stabilno i nadprosječno toplo vrijeme sa promjenjivom naoblakom. Duža sunčana razdoblja trebala bi biti u Hercegovini.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 15 i 20 u Bosni, do 23°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 26 i 32 u Bosni, na jugu Hercegovine do 34°C.

Izvor 072info

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više