Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Načelnik općine Mirnes Bajtarević u posjeti partizanskim borcima

Povodom 8.aprila-Dana oslobođenja Kaknja: Načelnik Bajtarević posjetio kakanjske partizanske borce stogodišnjaka Eniza Velispahića i Džemala Haračića koji je danas napunio 95 godina

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević danas je pokucao na vrata dvojice kakanjskih partizanskih boraca iz vremena Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945.

Sa željom da ukaže posebnu čast i poštovanje spram partizanskih boraca, načelnik Bajtarević je ovu aktivnost uvrstio u programske sadržaje kojima se obilježava 8. april – Dan oslobođenja Kaknja.

Susret sa partizanskim borcima bio je veoma emotivan. Od ukupno 801 borca sa područja Kaknja koji su se borili u partizanskim jedinicima, u današnjici su među živima samo dvojica.Eniz Velispahić je rođen prije 100 godinu. U momentu iznenadne posjete učio je ajete časnog Kur'ana. Načelnik Bajtarević ga je pozdravio selamom i slobodarskim pozdravom: Smrt fašizmu! Sloboda narodu!

Džemal Haračić baš danas je napunio 95 godina, pa je zajedno s načelnikom Mirnesom Bajtarevićem prerezeo slavljeničku tortu koju su mu pripremili njegov sin Omer i porodica.

S načelnikom je razgovarao o svom životnom putu punom izazova i iskušenja.

CNC Acaddemy

CNC AcaddemyNačelnik Bajtarević je uz čestitku povodom Dana oslobođenja svojim sugrađanima-partizanskim borcima uručio i prigodne darove u znak priznanja i zahvalnosti za sve što su učinili u periodu NOAR-a 1941-1945.godina.

Izvor: Općina Kakanj

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više