Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

MUP KS o sinoćnjoj pucnjavi u Sarajevu: Brat Bube Corellija odbio hospitalizaciju nakon što je ranjen

U Sarajevu je sinoć oko 19:27 sati došlo do upotrebe vatrenog oružja, a tom prilikom jedna osoba zadobila je lakše tjelesne povrede, navodi se u izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.

-Dana 19. 3. 2021. godine u 19:27 sati, Četvrta PU-PS Novi Grad obaviještena je da je na raskrsnici ulica Ive Andrića- IX Transferzala, općina Novi Grad, od strane NN lica došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je lice M. R. iz Sarajeva, u predjelu leđa zadobio povrede koje su na CUM-UKC Sarajevo od strane doktora konstatovane kao lake tjelesne povrede, stoji u izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se zbog osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo “Pokušaj ubistva”, na licu mjesta izvrši uviđaj i poduzmu sve druge potrebne mjere i radnje, što je od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo i izvršeno, navodi se u izvještaju.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca istog.

Nezvanično, ranjen je Renato Mikac, brat repera Amara Hodžića, poznatijeg kao Buba Corelli, a Mikac je nakon ranjavanja odbio hospitalizaciju.

Izvor 072info

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više