Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Mirsad Zaimović ostavio samo jednog savjetnika Aldina Šljivu

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH jedini je dom u zemlji koji transparetno objavljuje podatke o primanjima delegata, savjetnika, sekretara, na svojoj web stranici. Zbog toga smo u Zastupničkom domu FBiH zatražili pojašnjenje zašto oni ne objavljuju javno podatke o primanjima zastupnika, te koliko predsjedavajući Mirsad Zaimović ima savjetnika.

– Kada je riječ o javnom objavljivanju podataka primanja zastupnika i savjetnika, Administrativna komisija Zastupničkog doma o tome odlučuje, te nakon što bude saglasna, podaci će se javno objavljivati. Do sada smo sve podatke o primanjima zastupnika i savjetnika u Domu dostavljali po zahtjevu. U Zastupničkom domu FBiH su dva savjetnika, Aldin Šljivo u Kabinetu predsjedavajućeg Zastupničkog doma i Biljana Andrić u Kabinetu dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma – navodi nam Ivan Miličević, sekretar ovog Doma.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Prema našim saznanjima, dolaskom na ovu poziciju, predsjedavajući Mirsad Zaimović je smanjio broj savjetnika na jednog, u odnosu na pet, koliko su ih imali prošli predsjedavajući ovog doma.

Podsjećamo, u Uredu predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislava Martinovića sada su tri savjetnika, a bilo ih je petero. Treba podsjetiti da je u Uredu ranije predsjedavajuće Doma naroda Lidije Bradare bilo osam savjetnika i svi oni o trošku građana Federacije BiH.

Izvor faktor.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više