Kakanj -24- online

Ministar ponudio pomoć roditeljima djevojčice iz Kaknja

Amira i Muris Gadžur, roditelji dvogodišnje djevojčice iz Kaknja koja je u toku rutinske oftalmološke operacije u privatnoj ordinaciji pala u komu i pored ogromne boli koju osjećaju moraju razmišljati i o finansijskoj prepreci. Pomoć je ponudio ministar zdravstva Kantona Sarajevo.

Naime, svaki dan posjećuju svoju kćerku na Intenzivnoj jedinici Pedijatrijske klinike KCUS-a, testove kako su danas u razgovoru za N1 kazali, rade u privatno što košta, a oni nisu u najboljem finansijskom stanju.

Treba im svaki put dva dana da dobiju test. Privatno su neki dan dali 220 KM.

Kako N1 saznaje, Haris Vranić, ministar zdravstva KS je istakao da će se pokriti troškovi PCR testova roditeljima, kako bi svaki dan mogli ići u posjeti svojoj kćerki koja leži u komi na KCUS-u.

Podsjetimo, dvogodišnja djevojčica iz Kaknja je pala u komu nakon operacije očnog kapka koja je trebala biti rutinska, a koja je obavljena u privatnoj klinici.

Doktor Suad Rožajac koji je dao anesteziju djevojčici iz Kaknja kazao je da ne bježi od odgovornosti i da će istraga pokazati kako je do svega došlo.

Roditelji su u današnjem razgovoru za N1 kazali da je djevojčica i dalje u teškom stanju, da su nalazi CT mozga pokazali da je mozak potpuno uništen i spaljen te da je izgubio svu svoju funkciju, a da srce radi samo uz pomoć aparata.

Istakli su i to da su kontaktirali i advokata koji im je rekao da je za sada još prerano njegovo angažovanje.

Izvor N1

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više