Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Lubenica je izuzetno ljekovita, izbacuje otrove iz organizma

Nezmjenjiva u ljetnim mjesecima, lubenica je izuzetno zdrava. Iako spada u povrće, zbog svoga slatkog okusa govorimo o njoj kao o voću.

Lubenica je bogata elektrolitima i vodom, ima jako malo kalorija, pa je odlična za dijetu. Savršeno čisti organizam i izbacuje otrove. Obiluje fitonutrijentima i antioksidansima koji čuvaju zdravlje.

Odličan je izvor vitamina A koji je važan za održavanje zdrave kože, sluznice pluća i usne šupljine.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Lubenica je bogata i antioksidansima kao što su likopen, betakaroten, lutein, zeaksantin i kriptoksantin, koji su učinkoviti u prevenciji raka dojke, prostate, debelog crijeva, pluća i gušterače.

Odličan je izvor kalija, koji je nužan za ravnotežu elektrolita, prijeko potrebnih za normalan srčani ritam i tlak. Kalij je važan u sprečavanju srčanih i moždanih udara.

Sadrži velike količine vitamina B6 (piridoksina), tiamina (vitamina B1), vitamina C i mangana. Vitamin C jača imunitet, a mangan kao element u tragovima odgovoran je za zdravlje kože i kostiju.

Izvor 072info

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više