Kakanj -24- online

Lijepe vijesti za sve fanove serije Money heist “la casa de papel”: Najavljen datum izlaska 5. sezone i ultrapopularni remix kao novi soundtrack serije

Povratak španskih serija na velika vrata napravila je serija “La casa de papel” (kuća od papira) ili “Money heist” kako su preveli englezi, a koja je počela s emitovanje 2017. godine i za veoma kratko vrijeme stekla milione fanova širom svijeta.

Baš kao u svojevremenim hit serijama “Dexter”, a naročito “Breaking bad” koja je oborila sve rekorde gledanosti i imala najveću ocjenu na IBMD-u 9,6. Tako i u ovoj španskoj hit seriji s kojom se Španija vratila u svijet serija na sami vrh, emotivno se vežete s glavnim likovima, a čije su uloge negativnog karatkera i nesvjesno postajete fanovi likova iz kriminalnog miljea.

Kretivno-idejna posada serije to ne krije ni u samom scenariju serije, jer glavni likovi serije u ulozi pljačkaša postaju heroji nacije, gdje je doslovno kompletno stanovništvo na njihovoj strani u odnosu na državne službe koje pokušavaju da ih uhapse i spriječe pljačku.

Nakon što je 4. sezona završila izuzetno dramatično, a gledatelje ostavila u neizvjesnosti, naročito zbog pandemije koronavirusa zbog koje je skoro čitav svijet stao, Netflix je najavio izlazak 5. sezone novim tizerom, s kojim ne samo da je najavljen datum izlaska serije nego vjerovatno i novi soundtrack serije, a koji za manje od 24 sata ima preko 2 miliona pregleda na youtube.

Piše: A. Sikira

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više