Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Krenuo na more skupocijenim autom, vratio se kući taxijem

Dvadesetdvogodišnjak iz Njemačke, koji je želio otići na odmor u Hrvatsku, morao se kući vratiti taksijem zbog neplaćanja rata leasinga za prestižni automobil. Njegov neplaćeni automobil oduzet je na granici Slovenije s Hrvatskom.

Na granični prijelaz Dragonja stigao je 22-godišnji njemački državljanin, koji je zajedno sa svojim saputnikom, 23-godišnjim austrijskim državljaninom, želio napustiti Sloveniju u primorsko odmaralište u Hrvatskoj.

Tokom granične kontrole, policajac je provjerio vozilo u kojem su se vozili i ustanovio da su njemačke sigurnosne vlasti pretraživale vozilo Lamborghini njemačkih registarskih oznaka, tip aventador coupe, vrijedno oko 270.000 eura.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Vlasnik vozila pokrenuo je potragu jer je 22-godišnjak prestao plaćati rate zakupa. Slovenački policajci su vozaču oduzeli vozilo i predali ga na čuvanje sudskom izvršitelju dok ono nije vraćeno njemačkom vlasniku, koji je odmah nakon obavijesti odgovorio i pristao da vozilo preuzme što je prije moguće.

Vozač i njegov putnik vratili su se taksijem do Njemačke nakon policijskog postupka na graničnom prijelazu. “Policijski službenici podnijet će kaznenu prijavu protiv 22-godišnjeg njemačkog državljanina nadležnom okružnom državnom tužilaštvu zbog krivičnog djela utaja” , priopćila je PU Koper, dodajući da je u petak, 4. juna, predstavnik vlasnika zaplijenjenog vozila vozilo je potom takođe uspješno vraćeno, prenosi 24ur.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više