Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Ko je Nermin Šehović, najkvalitetniji kandidat za komesara policije MUP-a ZDK

Doktor pravnih nauka i ekspert u oblasti krivičnog prava Nermin Šehović jedan je od kandidata za policijskog komesara MUP-a ZDK.

Policijski profesionalac, koji je, u detaljnoj analizi, ukazao na propuste u istrazi o ubistvu Dženana Memića, potvrdio je podnošenje prijave i želju da svoje znanje stavi na raspolaganje građanima ZDK.

Dodaje kako ima podršku struke, ali i predstavnika međunarodne zajednice. Šehović je policajac od 1993. godine, a u policiju je primljen kao maloljetnik.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Tokom bogate karijere radio je na brojnim istragama, od predmeta “Zijad Turković”, do istrage u predmetu “Dženan Memić”, ali i na slučajevima korupcije i drugim važnim istragama u ZDK.

Inače, informacija o prijavi stručnjaka Šehovića, koji je završio i FBI akademiju, oduševila je građane Zenice i ZDK koji su oduševljeni činjenicom da će, ako sve bude prema zakonima i pravilu, MUP ZDK dobiti priznatog stručnjaka i profesionalca koji je najozbiljniji kandidat na konkursu.

Hoće li pobijediti znanje, struka i dokazanost u svome poslu ili će prste umiješati politika, pokazati će ishod konkursa. Podsjetimo, ranije se špekulisalo kako bi novi komesar trebao biti Rusmir Šišić, međutim, prijava Šehića donijela je potpuni preokret u izboru novog komesara MUP-a ZDK.

Izvor 072info

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više