Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Kilometarske kolone od Zagreba prema moru, gužve i na izlazu iz BiH

U Hrvatskoj je počeo produženi vikend pa se tokom dana očekuje pojačan promet na cestama u smjeru mora i ulazak putničkih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Mađarskom, ali i BIH, saopćeno je iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Od ranog jutra stvaraju se gužve, kako na cestama prema moru tako i na granicama na ulasku u Hrvatsku, prenose hrvatski mediji.

Na granici s BiH za ulaz u Hrvatsku čeka se oko 30 minuta, dok se na granici sa Srbijom čeka duže od sat vremena. Najveće su gužve na granici sa Slovenijom.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

“Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Doljani, Bosanska Gradiška, Bosanska Rača, Šepak i Zupci. Na ostalim graničnim prelazima u BiH zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Hrvatski autoklub javlja da su povremene smetnje i kraći zastoji mogući su na dionicama Jadranske magistrale, na prilazima turističkim središtima, Krčkom mostu, riječoj obilaznici na čvoru Matulji te na dionici Istarskog ipsilona između čvorova Lupoglav i Cerovlje.

Pojačan je i priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima prema sjevernim i srednjedalmatinskim otocima, no iz HAK-a napominju kako se u pomorskom prometu ne očekuju poteškoće.

Izvor klix.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više