Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

JU “Dom zdravlja” poziva građane na vakcinaciju i revakcinaciju

JU „Dom zdravlja“ Kakanj poziva i obavještava  građane sa područja općine Kakanj da se mogu vakcinisati protiv COVID-19 bez ranije najave i revakcinisati bez pozivanja. Vakcinisanje i revakcinisanje će biti sprovedeno 14.10.2021. godine (četvrtak) od 12:00 do 15:00  sati na  vakcinalnom punktu ambulanta porodične medicine Kakanj 8 (Zgošća), gdje će biti dostupna Sinofarm vakcina i od 12:00 do 15:00 u centralnoj zgradi JU „Dom zdravlja“ Kakanj-Kakanj 5 (Medicina rada), gdje će biti dostupna Astrazenekina vakcina i za vakcinisanje, ali i za revakcinisanje pacijenata na oba navedena vakcinalna punkta.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Dana 15.10.2021. godine (petak)  od 10:00 do 15:00 u Kaknju 8-Zgošća biće dostupna Pfizer&BionTech vakcina za vakcinisanje, dok će u centralnoj zgradi u Kaknju 5-Medicina rada biti dostupne vakcine AstraZeneca i Sinofarm za vakcinisanje i revakcinisanje od 12:00 do 15:00 sati.

Pozivamo građane da iskoriste priliku i da dođu 14. i 15..10.2021. godine (četvrtak i petak)  na navedene vakcinalne punktove kako bi se vakcinisali bez najave, odnosno revakcinisali bez pozivanja.  Kao i ranije, vakcinalni punktovi će raditi do 15:00 sati, ali u slučaju veće zainteresovanosti građana radiće i produženo.   Molimo sve građane koji imaju više od 18 godina života da se vakcinišu protiv COVID-19, jer je proces imunizacije jedina učinkovita mjera kojom se mogu spriječiti teži oblici COVID-19, povećan broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva od ove opasne zarazne bolesti. Molimo građane da na vakcinalnim punktovima imaju obzira prema osobama koje spadaju u neku od rizičnih kategorija (starije osobe, hronični bolesnici, onkološki bolesnici i sl). Vakcinišite se i na taj način zaštitite sopstveno zdravlje, ali i zdravlje drugih ljudi!

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više