Kakanj -24- online

Javni poziv za masovno vakcinisanje i revakcinisanje protiv COVID-19

JU „Dom zdravlja“ Kakanj poziva i obavještava  građane sa područja općine Kakanj da se mogu vakcinisati protiv COVID-19 bez ranije najave i revakcinisati bez pozivanja sljedećim vakcinama: Sinofarm, Moderna i Pfizer&BioNtech. Vakcinisanje (I doza) i revakcinisanje (II i III doza) će biti sprovedeno od  05.01.2022. godine do 07.01.2022. godine (srijeda, četvrtak  i petak) od 12:00 do 15:00 sati na vakcinalnom punktu Kakanj 8 (Zgošća) .

Pozivamo građane da iskoriste priliku i da dođu od 05.01.2022. godine do 07.01.2022. godine (srijeda, četvrtak i petak) na navedeni vakcinalni punkt kako bi se vakcinisali bez najave, odnosno revakcinisali bez pozivanja.

Molimo sve građane koji imaju više od 18 godina života da se vakcinišu protiv COVID-19, jer je proces imunizacije jedina učinkovita mjera kojom se mogu spriječiti teži oblici COVID-19, povećan broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva od ove opasne zarazne bolesti. Molimo građane da na vakcinalnim punktovima imaju obzira prema osobama koje spadaju u neku od rizičnih kategorija (starije osobe, hronični bolesnici, onkološki bolesnici i sl). Vakcinišite se i na taj način zaštitite sopstveno zdravlje, ali i zdravlje drugih ljudi!

Obzirom na znatno veći broj inficiranih osoba novim korona virusom u posljednjih nekoliko dana, skrećemo pažnju građanima i apelujemo na njih da se obavezno pridržavaju preventivnih epidemioloških mjera koje su na snazi (nošenje maske u zatvorenim prostorima, ali i vani ako je u grupi veći broj ljudi,, pridržavati se fizičke distance, izbjegavanje bespotrebnog okupljanja, pranje i dezinfekcija ruku, te često provjetravanje prostorija u kojima se boravi). Obzirom na nadolazeće praznike još jednom molimo građane da budu odgovorni prema svom zdravlju, ali i prema zdravlju drugih ljudi.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više