Kakanj -24- online

Izetbegović: Džaferović i ja smo okretali telefone, dobit ćemo 900.000 vakcina

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije (SDA), govorio je sinoć u programu Federalne televizije (FTV) o vakcinama protiv koronavirusa.

“Vijeće ministara BiH se oslonilo na Covax, a mi na Vijeće ministara BiH. Sve se to radi prvi put i prave se greške”, rekao je Izetbegović za FTV.

Zatim je ukazao na odgovornost kadrova SNSD-a i HDZ-a BiH za situaciju u kojoj su se našli naša zemlja i njezini građani. Istovremeno, branio je stranku na čijem je čelu.

“Dodik u Predsjedništvu BiH, Tegeltija u Vijeću ministara BiH, Gudeljević u Ministarstvu civilnih poslova BiH – oni su trebali da završe posao. Ako ne znaju, trebali su da pitaju, da prenesu to na entitete, da uključe Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Drljača u Ministarstvu zdravstva FBiH, Peher u ZJZ-u – nigdje tu nema SDA”, naveo je Izetbegović i dodao kako se SDA sad uključila.

Podsjetio je i da je, s druge strane, premijer Federacije Fadil Novalić sad na sudu zbog respiratora koje je nabavljao.

Navodi i kako je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković bila u Evropi, a sad je otišla u Zaljev:

“Moja instrukcija je bila: Kada sebi nabavljaju milion, neka i nas ubace sa 50.000 – da platimo. Mislim da ćemo dobiti donacije, oko 200.000 vakcina – Turković, Džaferović i ja smo okretali telefone za to – u sljedećih mjesec dana”, rekao je Izetbegović.

Imao je i novinu u vezi vakcina:

“Osim toga, sljedećih mjeseci u BiH će biti 900.000 vakcina. SDA je počela da radi ono što nije njen posao”.

Izvor 072info

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više