Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Imate nesanicu? Ovo su najčešći uzroci

Zbog sve većih posljedica pandemije kroz psihička stanja i razne bolesti u nastavku ćemo govoriti na temu nesanice. Nesanica vodi u bolest. Učinit će vas starima i neprivlačnima. Ako nađete način kako se opustiti, nesanica će nestati. Znati se opustiti – je umjetnost, a umjetnost se svodi na dobro izabran životni stil.

Nesanica najčešće nastaje zbog jake zabrinutosti. Muče nas brige nametnute izvana. Nametnuto nam je da trebamo imati ovo ili ono, napraviti ovo ili ono, postići ovo ili ono, izgledati ovako ili onako, bojati se ovoga ili onoga, strahovati nad ovim ili onim.
Na našem području čak postoji jedna subkultura komunikacije koja podrazumijeva zabrinutost, ogovaranje i kukanje. Ako započneš razgovor a da se nisi prethodno požalio na “teškoće” života, nitko te ne shvaća ozbiljno. Tako nam se osjećaj zabrinutosti utiskuje u kosti.

Drugi uzroci nesanice su: pogrešna prehrana, hormoni, duševni poremećaji, jake emocije, menopauza, buka, svjetlo, bolovi, lijekovi, noćni rad, problemi sa disanjem, problemi sa kožom, svrbež, nemirne noge, premorenost, starost iznad 65 godina, problemi sa mikrobiomom, sa probavom, imunitetom, jetrom, pankreasom, intoksikacijom, šećerom u krvi, teškim metalima, intolerancijama.

STRES U STARTU

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Nismo svi isti i ne reagiramo svi jednako na negativne okolnosti. Reakcija ovisi o psiho-fizičkoj konstituciji i o količini stresa koji nosimo (u sebi) u startu.

Govor, hod i tenzija mišića najbrži su pokazatelji nečije konstitucije i količine “startnog” stresa koji netko nosi. Dakle, neki ljudi hodaju ulicom sa osmjehom na licu, neki su mrki, neki opušteni, neki  zgrčeni, neki pogrbljeni, neki uspravni, itd. Uspravljenost kralježnice pokazuje koliko serotonina kola žilama. Uspravljenost također ovisi i o samopoštovanju i poštovanju prema drugima.

Više o nesanici možete pročitati klikom na ovaj dokument.

Izvor Mulier.com

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više