Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Hrvatska razmišlja o vraćanju obaveznog vojnog roka

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić izjavio je u srijedu da se razmišlja o vraćanju obaveznog vojnog roka, no iako je siguran da je to ispravan korak drži da se hrvatsko društvo još mora dosta baviti tom temom.

Banožić je rekao kako je on osobno za uvođenje vojnog roka te se posljednjih mjeseci nastojao baviti određenim istraživanjima na tu temu.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Iznio je podatak po kojem uvođenje obveznog vojnog roka podržava gotovo dvije trećine građana, ali, kaže, kod uvođenja vojnog roka važan je motiv, a to su sigurnost i stabilnost.

“Nije baš ispravan motiv to što su roditelji najčešće za uvođenje vojnog roka prije svega zbog odgojnih mjera za djecu. Hrvatskoj motiv trebaju biti sigurnost, stabilnost, služenje prema vlastitoj državi, idealima koji su nastali kao temelji Hrvatske vojske, hrabrost i želja da se osjećamo sigurno i cjelovito”, naveo je.

Ministar odbrane Hrvatske je kazao da se tom temom hrvatsko društvo još mora dosta baviti, ali ispravan je korak ići prema vraćanju obaveznog vojnog roka, prenosi Hina.

Izvor klix.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više