Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Gradska jezgra Kaknja danas je u znaku sjećanja na Aliju Izetbegovića

Na displejima u Ulici Alije Izetbegovića u Kaknju objavljeno je sjećanje na prvog predsjednika suverene i nezavisne Republike Bosne i Hercegovine.

“S ponosom i sjetom sjećamo se Alije Izetbegovića, prvog predsjednika suverene i nezavisne Republike Bosne i Hercegovine.

Njegova mudrost i pravednost, njegov sabur, njegova skromnost, skrušenost i hrabrost, njegova bliskost s narodom i njegov nenadmašni patriotizam trebaju svima nama služiti kao primjer i uzor, posebno u današnje vrijeme”, napisao je

načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Na službenoj web stranici i Facebook profilu Općine Kakanj objavljen je i tekst objavljen u Kakanjskom glasu 1. januara 1994. godine u kojem se govori o posjeti predsjednika Izetbegovića Kaknju:

“Razgovorima sa domaćinima u Kaknju prisustvovali su i Rasim Delić, komandant Armije R BiH, Mehmed Alagić, komandant Trećeg korpusa, te drugi vojni rukovodioci.

Državne i političke obaveze Predsjedniku nisu dozvolile da se ovdje duže zadrži, da obiđe ovdašnje kolektive i da progovori sa masama građana koji su bili počastvovani Predsjednikovom posjetom njihovom gradu, ali je našao nekoliko sati vremena da bi se, u neposrednom kontaktu sa ovdašnjim zvaničnicima, detaljno upoznao sa političkom, vojno-bezbjedonosnom i privrednom situacijom u kakanjskoj opštini. Tom prilikom, Predsjednik je odao zasluženo priznanje sveukupnom angažmanu Kakanjaca u borbi za slobodnu, nedjeljivu i suverenu BiH.

Naglašeno je, također, Predsjednikovo uvjerenje da će se ovdje, na kakanjskim prostorima, učiniti maksimum napora kako bi se normalizovali mnogi tokovi života. Dosta od toga već je urađeno, a ono najvažnije tek slijedi, ne samo za dobrobit ove opštine, nego i za čitavu državu BiH.

Kakanjcima treba da služi na čast što se sa toliko očekivanja i povjerenja, iskazanog sa najvišeg mjesta, gleda na ulogu ove opštine u odbrani i razvoju države BiH. To povjerenje Kakanj će, sasvim pouzdano, znati opravdati”.

Press Općine Kakanj

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više