Kakanj -24- online

Federalni hidrometeorološki zavod: Dolazi promjena vremena

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od 28. septembra 2021. do 10. oktobra 2021.

Nakon sunčanog i natprosječnog toplog vikenda, početkom sedmice doći će do promjene vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Očekuje se hladnije i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, ali i mogućim kraćim pljuskovima.

Kiša će u južnim područjima ovog puta izostati. S prvim danima oktobra uslijedit će stabilizacija vremenskih prilika uz umjerenu oblačnost i bez izraženijih promjena temperatura zraka.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 12 do 18 u Bosni, na jugu zemlje do 20°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25, u Hercegovini do 28 stepeni.

Od 4. oktobra, prema trenutnim prognoznim materijalima, prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Kiša se očekuje na čitavom prostoru zemlje. Pred kraj prognoznog perioda moguć je izraženiji pad temperature zraka.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 8 i 12 u Bosni, do 15°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 10 i 15 u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više