Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Evo za što se sve može koristiti legendarni WD-40

WD-40 američka je kompanija koja proizvodi kućne kemikalije, a najpoznatiji je proizvod tekućina u spreju koja se koristi za podmazivanje, odmašćivanje, ali i niz drugih stvari. Sprej je izumljen 1953. godine, a njegovo ime doslovno označava istiskivanje vode, 40-a formula.

Najčešće se upotrebljava za podmazivanje šarki na vratima, ali mnogi se njime koriste i za duge namjene.

Skidanje naljepnica

Ovaj sprej odličan je za micanje ljepljivih ostataka etiketa sa staklenih površina. Jednostavno se poprska i ukloni ljepilo nekim oštrim predmetom.

Skidanje mrlja od pastelnih bojica

Ljudi s djecom posebno će voljeti ovaj trik. Naime, sprej će s lakoćom ukloniti pošarana drvena vrata, a poslije se to mjesto jednostavno obriše krpom. Uklonit će i otiske prstiju s drvenih površina.

Vodonepropusne cipele

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Ako želite da vaše cipele budu vodootporne, koristite WD-40 sprej koji se jednostavno poprska po cipelama i potom se obriše krpicom.

Hrđave škare

Škare koje su hrđave i ne režu dobro lako će ponovno postati funkcionalne ako ih se poprska ovim sprejem.

Vraća sjaj

WD-40 vratit će sjaj površinama od nehrđajućeg čelika, kao što su vrata hladnjaka ili pak perilice za posuđe.

Protiv kukaca

Može se koristiti i za površine na koje dolaze kukci, a nakon što se sprej nanese, neće ih više biti. Još je jedna prednost i rok valjanosti ovog proizvoda koji je zapravo neograničen iako je službeni rok trajanja pet godina, prenosi Večernji list.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više