Kakanj -24- online

Erdogan dočekao članove Predsjedništva BiH, Dodik gardu pozdravio sa “Merhaba asker”

Članovi Predsjedništva BiH započeli su službenu posjetu Turskoj, a nakon niza obavljenih sastanaka, Komšić, Džaferović i Dodik sastali su se i sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine dočekani su uz najviše vojne počasti, a sastanku je prethodila uobičajena ceremonija koja je počela svečanim intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i Turske.

Nakon intoniranja himni, predsjednik Turske Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozdravili su pripadnike počasne garde uz tradicionalni pozdrav “Merhaba asker”.

Nakon proceduralnog dijela, predsjednik Erdogan pozdravio se i sa preostalim članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem nakon čega su se povukli u predsjedničku palatu na razgovore i sastanke.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovarat će danas u Ankari sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom o svim aspektima bilateralnih odnosa i budućim koracima za poboljšanje saradnje, posebno u zajedničkim infrastrukturnim projektima što se odnosi i na autoput Sarajevo – Beograd.

Izvor klix.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više