Kakanj -24- online

Drži vodu dok majstori odu. Ivanić: Izetbegović i Dodik imaju dogovor, čeka se samo Čović

Milorad Dodik i Bakir Izetbegović su se dogovorili da pričaju o ratu i razlazu, mišljenja je bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

On smatra da “smo dobili temu za narednu godinu dana do izbora”.

“Dodik će govoriti o mirnom razlazu, Izetbegović ne neće to biti, ako treba ratom ćemo braniti, a onda će Dodik reći – Kakav rat… Nema rata,” kazao je sinoć Ivanić, gostujući u programu Aljazera Balkans.

Prema Ivanićevim riječima ovo što rade Dodik i Izetbegović je sve usklađeno i “niko me ne može ubijediti da se nisu dogovorili”.

Ovo što rade je potpuno besmisleno, jedan o ratu, drugi o mirnom razlazu.

“Niti Dodik ima partnere za mirni razlaz, niti Izetbegović ima partnere za rat”, kazao je Ivanić, naglašavajući da je ovo samo dizanje tenzija kojih smo se naslušali u posljednjih desetak godina.

“Vrijeme je da se ljudi dozovu pameti i prestanu ih podržavati…”, kazao je Ivanić, navodeći da sada samo čeka kada će se u ovu priču, koja je isključivo u funkciji predizborne kampanje, uključiti Dragan Čović sa njegovom pričom o ugroženosti Hrvata u BiH.

Oni imaju za cilj sačuvati svoju imperiju, vladavinu …

Ivanić dalje navodi da se oni ne bave stvarnim problemima, nezaposlenošću, nestašicom vakcina i masovnim odlaskom stanovništva…

“To njih ne interesuje”,  kazao je Ivanić i naglasio da je loša odluka o zaduženju Republike Srpske na londonskoj berzi.

“Dodik svjestan da on neće vraćati te pare… Bit će zaimljivo pod kojim kamatama su zadužili Republiku Srpsku i koliko su plaćene konsultanske usluge za to”, kazao je Ivanić i dodao da je očito da Dodika nije briga šta će biti kada njega ne bude u vlasti i zato se ponaša po principu:

– Drži vodu dok majstori ne odu!

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više