Kakanj -24- online

Deset vojnika poginulo u padu vojnog helikoptera na istoku Turske

Deset vojnika je poginulo u padu vojnog helikoptera na istoku Turske, tačnije u gradu Tatvan, dok su trojica povrijeđena.

Tursko ministarstvo odbrane je potvrdilo da je devet vojnika odmah poginulo na mjestu nesreće dok je deseti preminuo u bolnici usljed povreda. Tri povrijeđena vojnika su prevezena u bolnicu gdje im se pruža pomoć.

Helikopter je poletio iz provincije Bingol oko 14:00 sati po turskom vremenu, a kontakt s letjelicom izgubljen je pola sata kasnije, nakon čega je krenula operacija spašavanja.

Ministarstvo odbrane je objavilo da je pad helikoptera bila nesreća, ne dajući više detalja, a spasilačke službe su locirale mjesto nesreće pomoću dronova i drugih helikoptera.

Zvaničnici Turske, među kojima je i predsjednik Recep Tayyip Erdogan, su izrazili saučešće porodicama stradalih te istakli kako osjećaju duboku bol zbog gubitka vojnika.

Nesreća se dogodila u provinciji u kojoj su uglavnom naseljeni Kurdi, piše Euronews.

tekst: klix.ba/euronews

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više