Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Danas vakcinacija i revakcinacija bez najave do 17 sati

JU „Dom zdravlja“ Kakanj poziva i obavještava  građane sa područja općine Kakanj da se mogu vakcinisati protiv COVID-19 bez ranije najave i revakcinisati bez pozivanja. Vakcinisanje i revakcinisanje će biti sprovedeno 15.10.2021. godine (petak) od 10:00 do 17:00  sati na  vakcinalnom punktu ambulanta porodične medicine Kakanj 8 (Zgošća), gdje će biti dostupna Pfizer&BionTech vakcina i od 10:00 do 17:00 u centralnoj zgradi JU „Dom zdravlja“ Kakanj-Kakanj 5 (Medicina rada), gdje će biti dostupna AstraZenekina i Sinofarmova vakcina i za vakcinisanje, ali i za revakcinisanje pacijenata na oba navedena vakcinalna punkta. Obzirom da ima naših građana koji rade van područja općine Kakanj, omogućeno im je da mogu završiti proces imunizacije iza 15:00 sati. Pozivamo građane da iskoriste ovu mogućnost i da se vakcinišu ili revakcinišu protiv COVID-19.

Također, dana 18.10.2021. godine (ponedjeljak)  od 12:00 do 15:00 u Kaknju 8-Zgošća biće dostupna Sinofarmova vakcina za vakcinisanjei revakcinisanje, dok će u centralnoj zgradi u Kaknju 5-Medicina rada biti dostupna vakcina AstraZeneca i za vakcinisanje i revakcinisanje od 12:00 do 15:00 sati.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Pozivamo građane da iskoriste priliku i da dođu 15. i 18.10.2021. godine (petak i ponedjeljak)  na navedene vakcinalne punktove kako bi se vakcinisali bez najave, odnosno revakcinisali bez pozivanja.  

Molimo sve građane koji imaju više od 18 godina života da se vakcinišu protiv COVID-19, jer je proces imunizacije jedina učinkovita mjera kojom se mogu spriječiti teži oblici COVID-19, povećan broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva od ove opasne zarazne bolesti. Molimo građane da na vakcinalnim punktovima imaju obzira prema osobama koje spadaju u neku od rizičnih kategorija (starije osobe, hronični bolesnici, onkološki bolesnici i sl). Vakcinišite se i na taj način zaštitite sopstveno zdravlje, ali i zdravlje drugih ljudi!

S poštovanjem!

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više